Microsoft pregateste o interfata noua...

Microsoft ne prezinta o noua interfata, radical diferita de cu ce am fost obisnuiti pana acum. Pe langa considerentele vizuale, aceasta schimba complet modul in care interactionam cu dispozitivul. In loc sa-i invatam functiile, ne studiaza si invata el pe noi. Deci tot mai multi oameni vor putea interactiona cu astfel de sisteme.

Pe de alta parte, chair daca va fi foarte usor sa ne adaptam la aceasta noua interfata de la Microsoft, omul este o creatura a obiceiului. Deci noutatea, schimarea, nu este mereu vazuta cu ochi buni. Adica daca am vedea ceva in acest gen pe un Surface 2, ar fi ok. Dar parca nu as vrea ca PC-ul meu sa arate astfel.
Dar sa revenim la vizual, ca de el ne lovim in prima faza. Microsoft a renuntat complet la icoane si ferestre, in locul lor sosind o serie de bule colorate. Si fiecare culoare reprezinta un aspect al vietii noastre, in viziunea lor. Bulele interactioneaza intre ele cand este cazul, si incearca sa prezinte utilizatorului cea mai relevanta informatie pentru acesta. Iar controlul se face cat mai intuitiv, prin tact si gesturi, sau prin interactiuni cu alte dispozitive compatibile (smartphone, telecomanda etc).
Daca aceasta interfata isi va face aparitia in viitorul Windows 8, sau Windows 9, este greu de spus acum. Insa nu cred ca Microsoft va avea curajul sa-si pericliteze suprematia in domeniul sistemelor de operare de PC pentru asa ceva. Dar decat sa discutam mai bine urmarim prezentarea noii interfete de mai jos.Articol preluad de pe ArenaIt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu