Ubuntu...

Multi dintre voi poate ca au auzit despre Linux si  despre sistemele de operare bazate pe acesta.
Azi va voi prezenta sistemul de operare Ubuntu.

In continuare voi cita de pe www.ubuntu.ro

Ce înseamnă Ubuntu?

Ubuntu” este un cuvânt vechi african, însemnând „umanitate către ceilalți (semenii noștri)”. Ubuntu se poate traduce, de asemenea, și prin „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toți”. Distribuția Ubuntu Linux aduce spiritul Ubuntu în lumea software-ului.

Ce este Ubuntu?

Ubuntu este un sistem de operare realizat de o echipă globală de experți. Conține toate aplicațiile de care aveți nevoie: un navigator de Internet, o suită de birou, aplicații media, mesagerie instant și multe altele. Ubuntu este o alternativă liberă pentru Windows și soluțiile Office.

Ubuntu este un sistem de operare bazat pe Linux pentru computerele personale, servere și netbook-uri. Ubuntu este rapid, arată bine, este disponibil gratuit și întotdeauna va rămâne astfel.


Promisiunea Ubuntu

Ubuntu
  • Ubuntu va fi întotdeauna disponibil în mod gratuit, împreună cu versiunile enterprise și actualizările de securitate.
  • Ubuntu este oferit cu asistență comercială completă din partea Canonical și sute de alte firme din jurul lumii.
  • Ubuntu include ceea ce este mai bun în infrastructura de traduceri și accesibilitate pe care comunitatea softwareului liber o are de oferit.
  • Toate aplicațiile de bază Ubuntu sunt libere și cu sursă deschisă. Dorim să folosiți programele libere și cu sursă deschisă, să le îmbunătăți și să le împărtășiți.

Filozofia Ubuntu

Munca noastră la distribuția Ubuntu este condusă de filozofia libertății software-ului pe care sperăm să o răspândim și să aducem beneficiile tehnologiei în toate colțurile lumii. La baza Filozofiei Ubuntu a Libertății Software-ului stau următoarele idealuri:
  • Orice utilizator trebuie sa aibă libertatea de a descărca, rula, copia, distribui, studia, partaja, modifica și îmbunătăți propriul software pentru orice scop, fără a fi obligat să plătească nici un fel de taxe de licență.
  • Orice utilizator trebuie să aibă posibilitatea de a utiliza propriul software în limba pe care o preferă.
  • Orice utilizator trebuie să aibă la dispoziție toate oportunitățile pentru a utiliza software-ul, chiar dacă suferă de dizabilități.
Pentru mai multe detalii va invit sa intrati pe www.ubuntu.ro sau www.ubuntu.com 

Cateva capturi de ecran:

Ecranul de boot:
 Ecranul de login:
 Desktopul:
 Meniu "Start" ,aici denumit "Dash":
 Aplicatii in dash:

Va invit sa incercati acest sistem de operare si va garantez ca o sa va placa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu