Ubuntu 12.10


Acesta este mesajul care era afisat ieri pe pagina www.ubuntu.com . Astfel s-a lansat noua versiune a sistemului de operare Ubuntu, si anume Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal.
Pe langa trasaturile intalnite in versiunea anterioara, Ubuntu 12.04, acesta include suport pentru aplicatii online, instalarea programelor direct din meniul principal.
De asemenea interfata Unity a fost optimizata. Acum puteti previzualiza fisierele si proprietatile programelor direct din Dash cu un click-dreapta.
Desigur ca modificarile si aditiile la acest SO sunt mai multe decat am precizat, dar pentru a descoperi mai multe va invit sa il incercati personal.
Odata cu aceasta versiune s-a renuntat la versiunea pentru CD, imaginea .ISO avand acum in jur de 800 MB, dar consider ca acest lucru nu reprezinta o problema.
In continuare cateva capturi de ecran:
Interfata Unity
Functia de previzualizare din Dash
HUD (Head-Up Display). Apasand tasta Alt puteti accesa meniurile aplicatiilor deschise doar scriind comanda (De exemplu in loc de File>Save apasati Alt si scrieti Save si optiunea va aparea.)
Desktop-ul cu unul din programele multimedia disponibile.Observati in dreapta butoanele de control al volumului si de derulare a melodiilor.
Dar sa lasam discutiile. Va invit sa-l descarcati de aici: http://www.ubuntu.com/download/desktop
De asemenea, daca vreti sa aflati mai multe despre acest sistem de operare intrati aici: http://www.ubuntu.com/ubuntu sau aici: www.ubuntu.ro/descopera/
Pentru orice problema sau intrebare va invit sa intrati pe forum: www.forum.ubuntu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu